Sektion for fødevaresikkerhed og zoonoser – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

IVH > Forskning > Fødevaresikkerhed og z...

Fødevaresikkerhed og zoonoser

Vi forsker i fødevarebårne patogene bakterier og zoonoser.  og give ny viden med relevans for forebyggelse af og kontrol med disse sygdomme. Arbejdet omfatter hele fødevarekæden fra primærproduktion til forbrug med vægt på forebyggelse og kontrol. Basis er de molekylære mekanismer, der ligger bag adfærden hos mikroorganismer.

Sektionen består af følgende forskergrupper:

  • Veterinary Public Health,  Professor Anders Dalsgaard
  • Biology of human food relevant pathogens, Professor Hanne Ingmer
  • Phage biology and biocontrol, Professor MSO Lone Brøndsted
  • Proteases and chaperones – how they orchestra pathogenesis of Staphylococcus aureus, Assoc. Professor Dorte Frees
  • Quality and Safety Aspects of Metabolism in Food-related Bacteria, Assoc. Professor Jørgen Leisner  

SE MERE om sektionens arbejde på den engelske side.