Danmark har relativt mange listeria-tilfælde – Københavns Universitet

IVH > NYHEDER > ARKIV > 2014 > Danmark har relativt m...

13. august 2014

Danmark har relativt mange listeria-tilfælde

Listeria

Hør Hanne Ingmer, professor ved Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, fortælle hvordan den farlige bakterie har kunnet brede sig, og hvad der kan bremse bakterien.

Fødevarestyrelsen efterforsker i øjeblikket et udbrud af bakterien listeria, som sandsynligvis har ført til 12 dødsfald i Danmark henover sommeren. Styrelsen har i samarbejde med Statens Serum Institut og Fødevareinstituttet DTU sporet det igangværende udbrud til engros-virksomheden Jørn A. Rullepølser i Hedehusene ved Roskilde.

-Generelt ligger Danmark blandt de lande, der har relativt mange tilfælde af listeria, og det er lidt underligt, for vi har en høj fødevaresikkerhed. Der kan måske være nogle kilder, som vi ikke er helt opmærksomme på, siger Hanne Ingmer til Ritzau

Hun fortæller også om baggrunden for en kontamination med listeria i skivepålæg hos P1 Orientering (hop 8 min ind i udsendelsen).