Fedt kan gøre dig mere social og mindre aggressiv – Københavns Universitet

IVH > NYHEDER > ARKIV > 2014 > Fedt kan gøre dig mere...

28. maj 2014

Fedt kan gøre dig mere social og mindre aggressiv

kost

Fedt i maden gør os mere sociale og mindre aggressive, indikerer ny dansk forskning på grise. Det er noget vi mennesker skal tage til efterretning, når vi rådgiver befolkningen om kost, mener forskere.

Mange forbinder nok ordene ’fedt’ og ’kolesterol’ med overvægt, hjertekarsygdomme og usund livsstil, men i den seneste tid har forskere argumenteret for, at selv ikke det berygtede mættede fedt er så slemt endda.

Nu viser en ny dansk undersøgelse lavet på grise og udgivet i det videnskabelige tidsskrift PLOS ONE, at fedt og kolesterol i maden kan gøre én mere social, mindre aggressiv og mindre frygtsom. Det er en adfærd, der forbundet med øget sundhed, vurderer forskerne bag undersøgelsen.

- Selvom undersøgelsen er lavet på grise, så vil dette sandsynligvis også gælde mennesker, da grises fysiologi minder meget om vores. Så det er da helt klart noget vi skal tage til efterretning. Det vi nu skal finde ud af er, hvor meget fedt vi skal spise, før det er optimalt for vores fysiske og psykiske sundhed, siger Annika Maria Juul Haagensen, der er hovedfatter til undersøgelsen og som lige har færdiggjort sin ph.d. på Institut for Veterinær Sygdomsbiologi ved Københavns Universitet.

Læs hele historien på videnskab.dk

Annika Maria Juul Haagensen