IVS-forsker vil forbedre vacciner til fisk – Københavns Universitet

IVH > NYHEDER > ARKIV > 2014 > IVS-forsker vil forbed...

22. august 2014

IVS-forsker vil forbedre vacciner til fisk

Når opdrættere avler fisk, vaccinerer de fiskene for at sikre, at en sygdom ikke slår dem alle sammen ihjel. Desværre har nogle af vaccinerne bivirkninger, som kan give fiskene alvorlige lidelser, såsom sammenfiltrede organer og lavere vækst. Det er selvfølgelig skidt for fiskeavleren - og i særdeleshed for fiskene selv. Derfor vil en dansk forsker nu gøre vacciner til fisk bedre og med færre bivirkninger. Han vil lave fiskevacciner med nogle af de samme stoffer, som også bruges i vacciner til mennesker.

-Når vi er færdige, skulle vi gerne stå med en vaccine med få eller slet ingen bivirkninger, der samtidig beskytter bedre mod sygdomme, end vaccinerne gør i dag. Det vil være en klar forbedring af vilkårene for fiskene og samtidig have potentialet til at minimere tab ved sygdomsudbrud i dambruget for fiskeavleren, fortæller postdoc ved Institut for Veterinær Sygdomsbiologi Kasper Rømer Villumsen til Videnskab.dk

Med støtte fra Det Frie Forskningsråd skal Kasper Rømer Villumsen bruge de næste tre år på at forske i forbedrede vacciner til fisk.