IVS-forsker i MRSA-krig – Københavns Universitet

22. oktober 2015

IVS-forsker i MRSA-krig

Svine-MRSA

Er problemet med svine-MRSA overvurderet? Det mener professor ved Københavns Universitets Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, Luca Guardabassi.

For to uger siden rettede landets statsrevisorer kritik af Fødevareministeriets mangelfulde indsats mod den såkaldte svine-MRSA.

Men nu er to af landets fremmeste forskere endt i et verbalt slagsmål om, hvorvidt svinebakterien, som op mod 12.000 danskere er smittet med, reelt truer folkesundheden.

Ifølge Luca Guardabassi har det udviklet sig til en forskerkrig om profilering og projektmidler.

"Nogle forskere i Danmark vil gerne vise, hvor vigtige de er. Derfor overdriver de problemet med svine-MRSA for enten at opnå offentlig anerkendelse eller penge til deres forskning. Det er en bizar diskussion" siger Luca Guardabassi til DR Nyheder.

Andre MRSA-typer er mere farlige. Fra 2007 til 2014 er fem danskere døde af svine-bakterien. Ifølge Lucas Guardabassi et tal så lavt, at danske forskere i stedet burde fokusere på andre MRSA-typer, som indtil videre har kostet flere dødsfald end den resistente svinebakterie.

Læs hele indslaget om MRSA på DR Nyhederne.