Kødproduktion uden antibiotika kan være vejen frem – Københavns Universitet

IVH > NYHEDER > 2017 > OUA-Hanne Ingmer

06. marts 2017

Kødproduktion uden antibiotika kan være vejen frem

Antibiotikafri kødproduktion

Professor ved IVH vurderer at over halvdelen af den konventionelle svineproduktion kan blive antibiotikafri. Direktør i Danish Crown er positiv, men det afhænger af både efterspørgsel og konkurrencen.

Professor i fødevaresikkerhed og zoonoser, Hanne Ingmer, ser store perspektiver i at omstille konventionel svineproduktion til opdræt uden antibiotika. I et interview i Berlingske Business siger Hanne Ingmer:

»Den voksende efterspørgsel efter kød fra antibiotikafri svin og kyllinger åbner nye fremtidsmuligheder for dansk kødproduktion. Hvis vi ønsker at bevare husdyrproduktion i Danmark, skal vi kunne levere kød, der giver en højere pris.”

”Bevidstheden hos forbrugerne omkring antibiotika i fødevareproduktionen er større i dag end for 15 år siden. Jeg tror, at over halvdelen af Danmarks konventionelle svineproduktion på sigt kan blive antibiotikafri. Det er en produktion, der vil kunne supplere den økologiske svineproduktion, hvor man kun én gang i grisens liv må behandle med antibiotika,« siger hun.

Der er selvfølgelig flere sider af sagen. Efterspørgsel og konkurrence er vigtige parametre, når Danish Crown skal vurdere hvad der er realistisk.

Læs HELE interviewet i Berlingske Business

Læs OGSÅ artiklen Phage Feed af Jakob Haaber, Hanne Ingmar og Co. i Labtimes February 2017.