Råmælk til for tidligt fødte børn kan måske nedsætte risiko for sygdomme? – Københavns Universitet

IVH > NYHEDER > 2017 > Råmælk til for tidligt...

21. december 2017

Råmælk til for tidligt fødte børn kan måske nedsætte risiko for sygdomme?

Den tidlige ernæring

Professer Per Sangild på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet har i 10 år forsket i sammenhængen med tidlig ernæring og mindsket sygdomsrisiko hos for tidligt fødte børn.

Kan råmælk, den første mælk fra koen efter kælvning, bruges til at forkorte hospitalsindlæggelsen af for tidligt fødte børn og nedsætte risikoen for sygdomme? Forskerne undersøger nu virkningen af råmælken i et stort forsøg.

»Gennem ti års dyreforsøg med tidligt fødte grise, har vi sandsynliggjort, at råmælk fra køer kan styrke immunforsvaret og eksempelvis yde en beskyttelse mod visse tarmsygdomme. De nye, større undersøgelser skal vise, om effekten er lige så god hos for tidlig fødte børn,« siger Per Torp Sangild, sektion for Komparativ Pædiatri og Ernæring.

Det nye forsøg er et samarbejde med bl.a. Københavns Universitet, flere kinesiske børnehospitaler og Rigshospitalet. Forsøget er finansieret af bl.a. Innovationsfonden.

Læs hele artiklen af Maj Bach Madsen på videnskab.dk

Se MERE om forskergruppens arbejde.