11. oktober 2023

Årets dyrevelfærdspris 2023

Dyrevelfærd

Ved Dyrenes Dag arrangeret af Dyrenes Dags Komité og DOSO (Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisations) den 7. oktober blev Årets Dyrevelfærdspris uddelt til Dorte Bratbo Sørensen, sektion for præklinisk sygdomsbiologi.

På et stykke drivtømmer fundet på den jyske vestkyst, har kunstneren Kunstneren bag prisen, Birgitte Hansen Dyrenes Venner, malet dyrenes helgen, Frans af AsssiMan er ikke i tvivl når Dorte kommer ind ad døren og tager fat. Hendes sorte Fjeldräven-bukser og kasket er kendt blandt de mange studerende som over tid har deltaget i de forsøgsdyrskurser, hun afholder med stor energi, humor og integritet.

”Vi arbejder med forsøgsdyr –
og vi gør det ordentligt med respekt for dyret”.

Dem, der ikke har kunnet honorere dette, har ikke været i tvivl om Dortes holding. 

Begrundelsen for at give dyrevelfærdsprisen til Dorte Bratbo Sørensen ligger bl.a. i tilgangen til håndtering af forsøgsdyrene. Dorte indførte brug af tøjdyr i forsøgsdyrundervisningen og arbejder med at træne forsøgsdyr til at medvirke frivilligt fremfor at presse og fastholde dem. Det giver mindre stress og angst hos dyret, der skal have taget en blodprøve eller på anden måde medvirke til forsøg. Ligeledes har hendes årelange arbejde i Dyreforsøgstilsynet og engagement i afholdelse af Forsøgsdyrenes Dag, CALAR og CeLAT symposierne været med til at sætte dagsordenen for en øget forsøgsdyrvelfærd.

peter mollerup
Prisen blev overrakt af Peter Mollerup, DOSOs afgående formand fra Dyrenes Venner og Lina Lind Christensen,DOSOs nye forperson, ANIMA og Frie Vinger.

Vi ønsker Dorte Bratbo Sørensen tillykke med Dyrevelfærdsprisen 2023 – den kunne  ikke være mere velfortjent.

DOSO er 22 danske dyrebeskyttelsesforeninger samlet under en paraply – du kan læse mere om DOSO og de enkelte organisationer.

Emner