Ung forsker fra IVS er kåret til Ph.d. Cup – Københavns Universitet

IVH > NYHEDER > ARKIV > 2014 > Ung forsker fra IVS er...

09. maj 2014

Ung forsker fra IVS er kåret til Ph.d. Cup

Ph.d. ved Institut for Veterinær Sygdomsbiologi skal konkurrere med syv andre om at blive live-vinder af Ph.d Cup 2014

-Det er ikke personligt ment - men du ligner en gris. Sådan lyder titlen på Louise Kruse Jensens formidlingstekst, der handler om de vigtige ligheder mellem årsagerne til og udviklingen af knoglebetændelse hos mennesker og grise. Hun er sammen med syv andre unge forskere kåret som vinder af årets ph.d. Cup. Vinderne fejres med et stort kåringsshow i DR’s Koncertsal søndag den 25. maj med op til 500 tilskuere. Her vil de otte vindere også konkurrere på deres formidlingsevne om at blive LIVE-vinder af Ph.d. Cup 2014.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen deltager, og aftenens vært bliver forsker og radiovært Peter Lund Madsen. Kåringen sendes på DR2 den 9. juni 2014.

Ph.d. Cup er et samarbejde mellem Information, Danske Universiteter, DR og Lundbeckfonden og den første Ph.d. Cup blev afholdt i 2012. Cuppen præmierer de bedst formidlede af de omkring 2.000 årligt indleverede ph.d.-afhandlinger på danske universiteter.

I 2014 er i alt 34 formidlingstekster blevet indstillet til prisen, og en dommerkomité bestående af modtagere af Forskningskommunikationsprisen har valgt vinderne af konkurrencen ”på grund af deres evne til at formidle viden og perspektivere betydningen af denne viden for samfundet”.

Læs mere på dr.dk

Læs mere om Ph.d. Cup på http://phdcup.dk/.