Racebestemmelse af hunde

Udfyld formularen online og print ”kopi af kvitteringen” og tag den med til dyrelægen.

Dyrlægen udtager prøven, underskriver formularen og sender det hele ind til os. Prøver kan sendes som normal post, dog anbefaler vi quick-post.

Udfyld online formular

Vi har indgået en af tale med Mars Veterinary, som har etableret et markørpanel til racebestemmelse af amerikanske hunde, således at vi nu kan tilbyde racebestemmelse af hunde i Danmark. Aftalen er indgået på baggrund af en undersøgelse af et stort antal forskellige danske hunderacer og krydsninger heraf. Denne undersøgelse har vist, at markørpanelet ’Wisdom Panel 4.0’, kan anvendes til racebestemmelse af danske hunde.

De hunderacer, der med sikkerhed kan bestemmes er racer, som har fået etableret deres raceprofiler (mere end 350 racer, heriblandt 8 af de hunderacer der er forbudt i Danmark: Pitbull Terrier, Amerikansk Staffordshire Terrier, Amerikansk Bulldog, Boerboel, Dogo Argentino, Centralasiatisk Ovtcharka, Sydrussisk Ovtcharka og Sarplaninac).

En liste over disse racer findes her

I blandingshunde kan vi bestemme racesammensætningen ned til 1 %. Det vil sige, racen på forældre, bedsteforældre og oldeforældre kan fastslås, forudsat at raceprofilerne er beskrevet.

Vi oplever stor efterspøgelse på racebestemmelse af gadehunde og vil i den forbindelse informere om, at det i de fleste tilfælde kun er en mindre del af profilen, der kan henføres til specifikke racer. En andel af profilen vil med stor sandsynlighed få betegnelsen ’mix’ og man vil få en ide om hvilken gruppe og nogle eksempler på racer fra gruppen.

Til racebestemmelse har vi brug for ½-1 ml EDTA stabiliseret blod.

Man kan forvente svar ca. 4-5 uger efter at laboratoriet har modtaget blodprøven.

Racebestemmelse - DNA test (priserne er inkl. moms)
Indtast hundens navn
købeknap

Mobilepay

Det er muligt at betale via Mobilepay til 332767 (KU SUND Animal Genetics) NB! Husk at skrive hundens navn, samt hvilken test der ønskes i kommentarfeltet.