Click for English

CeLAT - rotte i træning

Centre for Laboratory Animal Training (CeLAT)

Centre for Laboratory Animal Training (CeLAT) er et lille center grundlagt i 2018 af dyrepassere og dyrlæger, som brænder for at optimere forholdene for forsøgsdyr. Centret fungerer som et samlingspunkt for dyrepassere, dyrlæger og forskere, som arbejder med – og videreuddanner sig indenfor - dyretræning og positiv håndtering af forsøgsdyr.

CeLATs formål er at udbrede kendskabet til de mange fordele der er ved positiv træning og stressfri management af forsøgsdyr. Vi afholder to årlige møder for alle medlemmer, hvor vi udveksler erfaringer og ideer. Desuden afholdes der CeLAT tema-seminarer, når muligheden byder sig. Disse seminarer er åbne for alle interesserede og annonceres via CeLAT nyhedsbrev og CeLATs hjemmeside.

Medlemmer

CeLAT består primært af dyrepassere og dyrlæger ansat i danske forsøgsdyr-enheder. Al kommunikation foregår på dansk, men dyrepassere og dyrlæger fra andre skandinaviske lande er også velkomne. For at blive medlem af CeLAT skal man arbejde med forsøgsdyr. Du kan blive medlem af CeLAT ved at tilmelde dig  her på siden (øverste højre hjørne). Så vil du automatisk modtage vores nyhedsbrev og invitationer til møder og seminarer.

Facebook logoCeLAT har også en lukket facebook-gruppe, hvor medlemmer kan udveksle ideer og erfaringer. Denne facebook-gruppe er for de dyrepassere og dyreteknikere, som i det daglige arbejder med velfærdsoptimering via dyre-fokuseret håndtering (håndtering med fokus på dyrenes behov og præferencer) og/eller træning af forsøgsdyrene. Hvis du ønsker at være medlem af facebook gruppen, skal du sende et ansøgningsskema til Dorte Bratbo (brat@sund.ku.dk). Du finder skemaet her.

Kurser i klikkertræning for forsøgsdyr-dyrepassere

På CeLATs hjemmeside kan du også finde information om KUZoo kurser i klikkertræning af forsøgsdyr. KUZoo betegner et samarbejde mellem Københavns Universitet og København Zoo repræsenteret ved Annette Pedersen og Dorte Bratbo og der afholdes kursus hvert år i efteråret.

Styregruppen

CeLAT bestyres til dagligt af en styregruppe bestående af to dyrepassere og to dyrlæger Formand for styregruppen er Dorte Bratbo Sørensen. Styregruppen består af;

  • Annette Pedersen. Træningskoordinator - København Zoo
  • Cathrine Bundgaard. Dyrlæge - LASCON
  • Martin Carlsen. Træningskoordinator - Novo Nordisk
  • Dorte Bratbo Sørensen. Dyrlæge, lektor – Københavns Universitet.