21. februar 2019

DR tema: Resistens

Resistens og fager

Professor Hanne Ingmer og adjunkt Nina Molin Høyland-Kroghsbo har givet deres bud på resistens og fag-terapi på DR P1.

Bakterier bliver bedre og bedre til at overleve behandling med antibiotika. De kan blive resistente,  og hvis den udvikling fortsætter, vurderer  forskerne vurdering at det vil koste millioner af liv i fremtiden.

" Hvis vi ikke knækker kurven snart, er det en reel risiko, at flere mennesker i 2050 vil dø af infektioner end af kræft. Harmløse infektioner som fx lungebetændelse bliver igen livsfarlige for ellers raske personer. Og det kan ramme alle mennesker, både unge og gamle. Det er meget skræmmende, " siger Nina Molin Høyland-Kroghsbo, der forsker i bakteriofager.

Den 19. februar var Nina Molin Høyland-Kroghsbo i P1 morgen (kl. 06.19) og fortalte om om fag-terapi i Danmark: Virus kan blive antibiotikas afløser.  Hør med HER:

I uge fik vi Hanne Ingmers bud på resistens og hvordan fagerne kan bruges. Hvis du ikke fik hørt programme SYGT NOK på P1, kan du høre det her. 

Hvis du vil vide endnu mere om fager, bakterier og resistens,  læs med her på DR:
https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/virus-draeber-resistente-bakterier-kan-blive-antibiotikas-afloeser (Ninas Molin Høyland-Kroghsbo)

https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/roedvin-syge-bakterier-og-haandsaebe-det-kan-redde-dig-naar-antibiotika-ikke (Hanne Ingmer)

https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/sociale-bakterier-deler-resistens-paa-kryds-og-tvaers ((Nina Molin Høyland-Kroghsbo)