30. november 2020

Coronaløsninger: Online møde om mink

Den danske minkbranche er på rekordtid blevet udryddet på grund af Covid-19.
Hvad gik galt? Og hvad kunne man - set i bakspejlet - have gjort anderledes? 

SpeakerBee har inviteret professor i veterinær virologi, Lars Erik Larsen, i studiet sammen med chefkonsulent i veterinære forhold hos Landbrug & Fødevarer, Jan Dahl, og Niels Høiby, som er professor i klinisk mikrobiologi og immunologi.

Tanken er at sætte forskere og branchefolk med forskellig baggrund og indsigt sammen for at se, om der var noget af håndteringen i minksagen, man kunne have gjort anderledes.

Allerede i starten af maj vidste man, at covid-19 kunne mutere i mink og hoppe mellem dyr og mennesker. I løbet af juni og juli slog man de første smittede minkbesætninger ned.

Men hvor meget blev branchen involveret i løsningsforslag? Hvad kan egentlig lade sig gøre? Og hvordan ser fremtiden ud for minkavlere i Danmark? Det vil vi forsøge at folde ud i programmet.

Coronakrisen er ikke ovre, så andre brancher kan nå at blive ramt endnu. Mange brancher er allerede dybt berørt af krisen - selvom det er i mindre grad end minkbranchen. Derfor er det vigtigt at lære af coronahåndteringen, hvor erfaringerne med minkbranchen måske kan bruges.

Læs mere om oplægget og deltag via SpeakerBee

Online snakken foregår, d. 1. december 2020, kl. 20.00.