19. august 2020

En erhvervs-­ph.d. er en mulighed for et kompetenceløft til hele virksomheden

Uddrag af artikel i Børsen, 18. august 2020 af Marianne Kristensen Schacht.

"Et tæt samarbejde med universiteter er ikke forbeholdt store virksomheder. For Brogaarden har ansættelsen af virksomhedens første erhvervs-ph.d. løftet foderfirmaets ansatte og skærpet profilen overfor kunder.

Lynge-virksomheden Brogaarden forcerede ved lidt af et tilfælde den mur, der normalt holder mange mindre virksomheder tilbage fra at samarbejde med universiteter.

Ofte er den store udfordring at finde den helt rigtige person i universitetsmiljøet, der kan matche forskere og studerende med det firma, der har et konkret behov. For Brogaarden blev det første og vigtige skridt på vejen til det gode samarbejde taget af en passioneret forsker, som virksomhedens salgsdirektør Rolf Momberg-Jørgensen mødte i forbindelse med bestyrelsesarbejde uden for Brogaarden.

Indgangen til forskermiljøet var professor Axel Kornerup Hansen fra Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet. En rigtig rock and roll-forsker, som Rolf Momberg­Jørgensen beskriver professoren. Det skyldes ikke kun, at akademikeren har sit eget band i fritiden, men at han med Rolf Momberg-Jørgensens ord har et godt blik for, hvordan forskning i offentligt regi kan blive til produkter og salg i erhvervslivet."

Læs hele artiklen her (kræver abonnement)

Læs artiklen på Brogaardens hjemmeside