17. juni 2021

Årets underviser og dermed vinder af Saly's hest

Foto af Preben Dybdahl ThomsenÅret vinder blev overrasket ved sin forelæsning den 7. juni, hvor udnævnelsen blev offentliggjort og endda livestreamet via Facebook.

Ved begrundelserne for valget af Preben Dybdahl Thomsen, har vi særligt lagt vægt på årgang 2020s udtagelser om hvordan Preben har fået dem til at holde ved studiet. På trods af covid, hvor de ikke har kunne mødes eller har haft en normal studiestart.

De studerende skriver bl.a.;

"Os der er startet på studiet i år, har måttet vænne os til universitetet og studiet, det høje faglige niveau og den stejle læringskurve, uden at møde vores medstuderende og undervisere andet end helt i starten af studiet. Preben har været en underviser, der virkelig brændte igennem, selv med onlineundervisningen. Han fandt sin egen måde at få zoomundervisningen til at fungere på, og var i aller højeste grad lydhør over for vores tanker og ønsker omkring undervisningen". 

"Preben forstår at formidle det faglige stof på en måde, så langt de fleste forstår det. Han formår at bruge eksempler fra dagligdagen til at beskrive fx forholdet mellem organellerne i biokemi. Dette er en styrke, som han har brugt i alle de fag, hvor jeg har haft ham som forelæser.

Desuden forstår Preben at komme rundt om hele pensum i sine forelæsninger og på den måde styrker han de studerende i en eksamenssituation, hvor man som studerende kan være sikker på, at man har haft forelæsninger i alle emner, der bliver spurgt til. Jeg selv formåede at bestå biokemi uden at have læst en eneste side udover forelæsningerne".

"Preben har lavet undervisningen til noget man glædede sig til (overvej lige hvordan det er muligt, når vi sidder foran en skærm konstant). Måden han gjorde det på, var mange ting, men lad mig opridse:

 - Morgenhistorier inden forelæsningen begyndte, så det hele startede med et smil og godt gåpåmod! Det blev ikke optaget, så hvis man ikke deltog i forelæsningen LIVE, jamen så gik man glip af den. Det er historier, som vi stadig snakker om i studiegruppen i dag"!

"Det som jeg synes Preben har gjort ekstra godt, er at han har gjort det "hjemmeligt" at deltage i hans forelæsninger og øvelser. Man følte i stor grad, at man hørte til som ny veterinærstuderende. Det er ikke det samme man kan sige om resten af vores introduktion til studiet (rusvejledere) eller øvrige undervisere. Så jeg synes i den grad, at Preben fortjener et EKSTRA STORT skulderklap. Han har gjort, at jeg følte mig som en del af veterinærstudiet, ved at gøre undervisningen sjov og hjemmelig". 

"Han er så god til at gøre det nemt og overskueligt at forstå det man nu sidder med, og han vil altid gerne forklare det en ekstra gang hvis der er noget der driller.

Foto af Saly's hestVi kunne blive ved. Preben har fået et hav af flotte indstillinger. Herunder gengives et uddrag af talen, som blev holdt ved overrækkelsen af Saly's hest;

Kære Preben

Det er ikke mange år siden, du sidst modtog Salys Hest og titlen som årets underviser på veterinærmedicin, og nu står vi her altså endnu engang - og med god grund. For med exceptionelle gode (og mange) indstillinger herskede der ingen tvivl om, hvor Salys hest skal tilbringe det næste år, nemlig hos dig.

For rigtig mange dyrlægestuderende er du indbegrebet af en tryg og nærværende begyndelse på et studie, der kan være angstprovokerende at starte på. Og det må man i høj grad sige også har gjort sig gældende i år. Årgang 20 har haft en anderledes og udfordrende studiestart på veterinærmedicin med corona ulmende i baggrunden, men du har formået at tage dem i hånden og være højdepunktet i deres undervisningsgang. Du har gjort en ekstraordinær indsats - ikke kun for de nye studerende, men lige så vel for alle tidligere årgange - og lægger en enorm dyd og ære i dit arbejde som underviser. På vegne af alle os studerende skylder vi dig en kæmpe tak.

Det er intet mindre end en kæmpe ære at kunne overrække dig Salys hest med en dertilhørende pengepræmie på 25.000 kr. og titlen som Årets underviser på veterinærmedicin 20/21.

Med venlig hilsen

Sabina Melisa Brinck og Salys hest udvalget 20/21