18. februar 2021

Podcast: Biokontrol og fødevaresikkerhed

Podcast

I denne podcast sætter Lone Brøndsted og Lis Alban fokus på biokontrol og fødevaresikkerhed og nogle af metoderne til bekæmpelse af smitte fra jord til bord.

Biokontrol og fødevaresikkerhed

Fødevarebårne sygdomme er både sundhedsfarlige, omkostningsfulde og koster på klimakontoen, hver gang mad må kasseres for at bevare fødevaresikkerheden. I denne podcast sættes fokus på biokontrol og fødevaresikkerhed. Der ses nærmere på nogle af de forskellige metoder, der både i forhold til forebyggelse og kontrol i fødevareproduktionen er med til at bekæmpe smitte fra jord til bord.

I podcasten medvirker Lone Brøndsted, som arbejder ved Sektion for Fødevaresikkerhed og Zoonoser på Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på KU SUND - og Lis Alban, der er chefforsker ved Landbrug og Fødevarer under afdeling for Fødevaresikkerhed, Veterinære forhold & risikoanalyse og desuden er adjungeret professor ved KU SUND.  

Podcasten er produceret af journalist Nicoline Skandov.
Udgivelse: 21. januar 2021

DVTs podcast-serie dykker ned i aktuelle veterinære emner. Vi stiller spørgsmål til forskere, praktikere, klinikere, specialister og flere andre dyrlæger med viden og indblik, og vi undersøger, hvad vi skal og kan bruge den veterinære viden til.