Er en bakteriologisk undersøgelse af slagtekrop og organer brugbar i forbindelse med kødkontrol?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  • Lis Marianne Alban
  • Elvetia Kogka
  • Marianne Halberg Larsen
  • Jesper Valentin Petersen
  • Camille hougaard Vester
  • Maybritt Kiel Poulsen
Den bakteriologiske undersøgelse (BU) er en pålidelig metode af ældre dato til at
belyse, om læsioner observeret på en slagtekrop og tilhørende organer er et udtryk
for en lokal eller systemisk lidelse med mulig indvirkning på fødevaresikkerhed og
konsumegnethed. Dette er konklusionen af en case-kontrolundersøgelse udført på 65 slagtede kreaturer. Øget brug af BU må formodes at medvirke til at mindske antallet af unødvendige kassationer og hermed reducere madspild.
OriginalsprogDansk
TidsskriftDansk Veterinaertidsskrift
Vol/bind2020
Udgave nummer08
Sider (fra-til)22-28
ISSN0106-6854
StatusUdgivet - 2020

Antal downloads er baseret på statistik fra Google Scholar og www.ku.dk


Ingen data tilgængelig

ID: 248809665